fbpx Skip to main content

Instagram’ın Ağustos 2020 itibariyle hayatımıza dahil ettiği Reels, çok kısa sürede en popüler paylaşım türlerinden birisi oldu. Temel bakışta maksimum 30 saniyelik kısa videolar tarzında bir içerik olarak karşımıza çıkan Reels’ın, TikTok uygulamasıyla olan benzerliği de oldukça dikkat çekiyor.

 

Benzerliklerine rağmen Reels, dikkat çekici görsel efektleri, yaratıcı konuları ve eğlenceli müzikleri  sayesinde Instagram kullanıcılarından ilgi görmeyi başarabildi. 

Bu ilginin farkında olan Instagram’da, IGTV’de uyguladığı gibi Reels’ı da aktif ettikten sonra ön planda tutarak bu içeriği üretenlere keşfet kısmında daha çok yer verip geniş kitlelere ulaşma konusunda avantaj sağlamaya devam ediyor. Ayrıca Reels için ayrı bir sekme oluşturan Instagram, kullanıcılarının Reels içerikleri paylaşmaları ve izlemelerine yönelik teşviğini sürdürüyor. 

Reels kullanımları hakkında henüz bugüne kadar resmi bir istatistik paylaşmayan Instagram, geçtiğimiz haftalarda ise içerik üreticileri için uygulayabilecekleri bir Reels rehberi yayınladı. 

Reels

Nelerin yapılması, nelerin yapılmaması gerektiğini gösteren ve birinci kaynaktan elde edilen bu rehbere uymak tüm kullanıcılar için mutlaka temel öncelik olarak kabul edilecektir.

 

Reels’ı Markanız İçin Nasıl Kullanabilirsiniz?

Reels’ın yükselişini görüp henüz markanız için kullanmaya başlamadıysanız büyük bir fırsatı elinizden kaçırıyor olabilirsiniz. İçeriklerinizi zenginleştirmekle beraber mevcutta Instagram’ın Reels’a olan teşviğinden de faydalanmak size büyük avantaj sağlayacaktır. 

Instagram Reels’ın bu popülerliğini marka hesabınıza entegre edebilmek hem kreatif yönden markanızı öne çıkaracak hem de kısa sürede etkileşiminizi artırarak daha geniş kitlelere ulaşmanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca Reels henüz yeni tarz bir içerik olduğundan yapacağınız paylaşımlar kendi alanınızda çok daha kolay fark edilmeniz ve aradan sıyrılabilmeniz için altın bir fırsat olabilir. 

Peki markanız için Reels’lar oluşturmaya karar verdiğinizde ne tarz içerikler paylaşmanız gerektiğini düşündünüz mü ?

Sizlere markanız için Reels içerikleri oluştururken faydalanabileceğiniz birkaç tavsiye derledik.

1-Hikayenizi Anlatın

Eğer henüz küçük bir işletmeyseniz Reels sizi daha geniş kitlelere ulaştırma konusunda iyi bir yardımcı yol olabilir. Kendinizi, işletmenizi ve işletmenizde neler yaptığınızı sanki bir arkadaşınıza anlatıyormuş gibi mümkün olduğunca samimi ve doğal bir şekilde anlattığınız videolarla insanların sizi tanımalarını sağlayın. 

2-Pratik Bilgiler Verin

Ürünlerinizin veya hizmetlerinizin insanlara nasıl katkı sağladığını, hayatlarını ne kadar kolaylaştırdığını fark ettirecek pratik bilgiler içeren Reels videolar hazırlayın. Bu sayede hem mevcut kitlenizin sadakatini kazanabilir hem de potansiyel müşterilerinizi satın alma konusunda daha hızlı ikna edebilirsiniz.

 

3-Sıkça Sorulan Soruları Ele Alın

 Muhtemelen markanız ve ürünlerinize yönelik özel mesajlardan, yorumlardan veya diğer iletişim kanallarından farklı farklı pek çok soru alıyorsunuz. Bu sorulardan çok spesifik olanları veya  en çok sorulanları ele aldığınız Reels videoları hazırlayabilirsiniz. Ayrıca bu türde bir içerik markanızın müşteri ilişkilerine verdiği önemi anlatmaya da katkı sağlayacaktır.

4-Kullanım ve Deneyim Videoları Hazırlayın

 Müşterileriniz veya hedef kitleniz markanızı ve ürünlerinizi ismen biliyor olabilir ancak bu aynı zamanda ürünlerinizi de deneyimleme fırsatı yakalamış olduklarını göstermez. Ürünlerinizi tanıttığınız içerikler dışında sizin geliştirdiğiniz ya da müşterilerinizden ilham aldığınız farklı kullanım tarzlarını gösterdiğiniz Reels içerikleri hazırlayabilirsiniz. 

 Örneğin özel tariflere sahip bir tatlı üreticisi olduğunuzu varsayalım. Sokağa çıkıp şehrin farklı yerlerinde ürünlerinizi daha önce hiç deneyimlememiş rastgele kişilere yaptığınız bir tadım testi videosu oldukça ilgi çekici olacaktır.

5- Bir Gününüzü Anlatın

 Ofisinizin ya da üretim bölümünüzün rutin bir iş gününü ele alın. Günlük olarak mesai saatleri içerisinde gerçekleştirdiğiniz aktivitelerden, toplantılardan veya üretim hazırlıklarından alacağınız kesitleri birleştirerek günlük bir hikaye şeklinde keyifli bir Reels oluşturabilirsiniz.

Leave a Reply