İster sadece QR menüde olsun, ister dev billboard…
Restoran ve kafelerin menülerinde yer alan yemekleri olabildiğince iştah açıcı göstermek ana amaç. Ancak bunu yaparken bazı kuralları göz ardı etmemek gerekiyor. Bir tarif çekiminde yaratıcılığınızı, styling becerinizi dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz ancak menü çekimlerinde -mış gibi yapılan styling’ler işletmeyle müşteriyi gereksiz yere karşı karşıya getirebilir.
Mekan Tabaği Dişında Tabak Kullanmayın
Her restoran veya kafe tabağı fotojenik olmayabilir. Bazıları çok büyük, parlak ya da karışık desenli olabilir .Bu da yemeklerin iştah açıcı görünmesini zorlaştırır. Her ne kadar yemeği en iyi beyaz tabaklar gösterse de, çekimin yaptığınız restoranın tabağından farklı bir tabak kullanmak müşteriyi yanıltıp, yanlış seçimler yapmasına neden olabilir.
Odaği Dağitmayin
Aç müşteri yemeğin hikayesinden önce ne yiyeceğini merak eder. İçinde ne olduğu ilk bakışta anlaşılan tabaklar, hem müşteriyi hem de işletme sahibini, hem de fotoğrafçıyı daha az yoracaktır. Sadece tabak ve yemeğin göründüğü fotoğrafları sıkıcı buluyorsanız, ara planda mekanın atmosferini yansıtan bir açı yakalayabilirsiniz.
Food ve Prop Styling’i Abartmayın
Sırf daha ilgi çekici olsun diye normalde tabakta olmayan herhangi bir sos, baharat, yeşillik; servis sırasında ters tepebilir. Siz o kişnişi “güzellik” olsun diye etin üzerine yerleştirmişsinizdir ama müşterinin alerjisi vardır, siparişten vazgeçebilir. Ya da daha güzel görünsün diye tabağa patates eklemişsinizdir. Müşteri haklı olarak patatesinin nerede olduğunu sorabilir.
“Menü Çekiminin Püf Noktaları” konusu hakkında bilgilendirici reelsi görmek için linke tıklayınız;